31.03.2010 г.

Мими


Мими е първата ми ръчно направена кукла. Ще кажете - защо Мими, не е ли Пипи? Да, всъщност това е Пипи дългото чорапче, даже и името й съм избродирала на сукманчето, но Вики реши, че ще се кава Мими и нищо друго освен Мими! Просто тогава беше в период, в който всички кукли, та дори и тя самата се казваха Мими. :)


Рожденният ден на Мими е 08.09.2009г


26.03.2010 г.

Началото...

Здравейте!

Е, дойде време и аз да си направя блог...

Първо да ви се представя. Казвам се Виолета! На 29г съм, щастливо омъжена, с една двегодишна дъщеричка, която обичам безкрайно!

В този блог ще ви представям нещата, създадени от мен - от моите ръце и сърце!

Всичко започна миналата година... В началото на юли една приятелка беше ушила много хубаво зайче за рожденният ден на детенцето си. Като го видях на снимка, у мен се зароди желанието и аз да ушия кукла за моята Вики. Между другото, това зайче бе първата играчка на сръчната мама, но не и последната! Тя започна да шие много интересни и красиви играчки и за други деца! Ето нейният блог:
http://kastoyshandmade.blogspot.com/ . И така, след като идеята отлежа известно време в главата ми, започнах да търся необходимите материали за първата ръчно направена кукла за дъщеря ми. Признавам си, много повече време е необходимо за намиране на подходящите материали, отколкото за самото ушиване. В началото на септември Вики вече гушкаше и се радваше на новата си кукла - МИМИ!